Edulliset iltapuvut ja tanssiaispuvut iltapukuoutletista koossa XS – XXXXL.
Saatavana vain tapahtumista.

Menu

Meistä

MEISTÄ

Iltapuku Outletin idea muotoutui talvella 2014, kun kaksi kauppiasta osallistui yhdessä Tampereella Outlet-messuille ihan vaan kokeillakseen, voisiko iltapukuja myydä itsepalveluna suoraan rekistä asiakkaille. Molemmat olivat sitä mieltä, että iltapukujen myymisestä oli hauskuus kadonnut, kun hinnat nousivat nousemistaan ja tilausajat pitenivät pitenemistään.

Putiikkimyynti oli kallista ja hankalaa

Molempien putiikeissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella myytiin mekkoja, joiden toimitusaika olisi vähintään 3 kuukautta ja pukujen keskihinta 350 €. Asiakkaiden piti varata sovitusaika, sovittaa yhtä yleensä vääränkokoista mallikappaletta ja sitten tehdä ostopäätöksensä postimerkin kokoisen värimallin avulla ja sitoutua tilaukseen maksamalla etumaksu. Ja sitten toivottiin, että puku tulisi ajoissa ja mieluisana.

Kauppiasystävykset olivat jo tovin puhuneet keskenään, että iltapukujen myymisen pitäisi olla helpompaa ja hauskempaa. Ja että värivaihtoehtoja ja malleja pitäisi oikeasti olla niin, että niistä saa valita. He olivat jo tovin keskustelleet siitä, että vaikka he itse tunsivat merkit ja mallistojen suunnittelijat eivät ne näyttäneet kiinnostavan asiakkaita eikä kukaan oikein halunnut maksaa satasta tai kahta lisää siitä, että puku oli tämän syksyn mallistosta. Enemmän asiakasta kiinnosti löytää vartaloon ja budjetiin sopivat puku oikeassa värissä.

Iltapukujen hinnat alas ja enemmän valikoimaa

Iltapuku Outletin liikeidea on hioutunut vuosien saatossa. Jo alusta asti tarjolla on ollut suuret valikoimat ja edulliset hinnat. Toimintamallia on hiottu vuosien saatossa koko ajan siihen suuntaan, että kaikki olennainen on saatavilla ja kaikki turha kustannus on karsittu pois. Yksittäisten sovituskoppien sijasta rakennetaan yksi iso sovitushuone, jossa pukuja voi sovittaa. Puvut laitetaan tarjolle siten, että asiakkaan on helppo löytää itse itselleen mieluista sovitettavaa. Perässä norkovia myyjiä ei ole vaan outletin henkilökunta on paikalla varmistamassa, että sovitustilaan ei jää pukuja ja sovitetut puvut löytävät takaisin paikoilleen seuraavaa asiakasta varten.

Suosion määrä yllätti

Aluksi pukuja myytiin juhlatiloissa ja yliopiston kokoushuoneissa yhden päivän ajan. Alkusyksystä kuvattiin useampia videoita eri myyntitapahtumien avajaisista, missä jonot olivat satoja metrejä. Iltapuku Outletteja alettiin järjestämään useammin ja uusia paikkakuntia kokeiltiin. Kun opittiin, että Suomen sesonki on elokuusta lokakuuhun lähdettiin kevääksi tekemään myyntejä Saksaan ja Ruotsiin.

Tällä hetkellä Iltapuku Outletin pukuja myydään pääasiallisesti kauppakeskuksissa muutaman päivän ajan. Alkusyksyn hittituote on vanhojentanssipuvut kaikissa muodoissaan niin leveällä ja kapealla helmalla ja loppusyksystä valikoima muuntuu enemmän aikuisempaan makuun gaaloihin, Linnan Juhliin ja akateemiseen juhlaan sopivammaksi.

Iltapuku Outletin konseptista on helppo tykätä

Toimintamallin kulmakivi on koko ajan ollut helppous ja hauskuus. Koko konsepti on hiottu niin yksinkertaiseksi ja helpoksi, että iltapuvun ostaminen on hauskaa ja helppoa. Mekot ostetaan sisään edullisesti ja myydään eteenpäin asiakkaille edullisesti. Kokoja ja malleja haalitaan varastoon runsain määrin ja niistä koostetaan mahdollisimman hyvät valikoimat kuhunkin myyntipaikkaan.

Haluatko tietää ensimmäisenä tulevista tapahtumista?

Jätä yhteystietosi tähän niin kerromme, kun tapahtuma on tulossa lähelle sinua.